Guvernul Romaniei

 
Hotarare nr. 753/1999

din 16/09/1999
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 460 din 22/09/1999

privind inceperea lucrarilor de reparatii capitale la podul de cale ferata peste raul Mures la Arad, pe linia de cale ferata Timisoara-Arad, km 53+543, in vederea asigurarii redeschiderii circulatiei feroviare intrerupte ca urmare a calamitatilor naturale din anul 1998


 

    In temeiul prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor, republicata, ale art. 16 lit. c) si j) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 privind achizitiile publice, republicata, cu completarile ulterioare, precum si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate, Romane, aprobata si modificata prin Legea nr. 89/1999,

    Guvernul Romaniei h o t a r a s t e:

   Art. 1. - (1) Se aproba inceperea imediata a lucrarilor de reparatii capitale la podul peste raul Mures la Arad, pe linia de cale ferata Timisoara-Arad, km 53+543, in vederea asigurarii repunerii in functiune in cel mai scurt timp a infrastructurii podului, afectata de calamitatile naturale din anul 1998, si a redeschiderii circulatiei feroviare.
   (2) Lucrarile se vor executa in varianta de reparatii capitale ale podului pe amplasamentul actual, prin refacerea pilei 1, consolidarea celorlalte trei pile si a celor doua culee si prin inlocuirea suprastructurii, in mod corespunzator realizandu-se in zona si un pasaj subteran pentru circulatia rutiera, trei treceri pietonale subterane si panouri fonoabsorbante.
   (3) Documentatia tehnico-economica se va definitiva si se va elibera autorizatia de construire, pe parcursul executarii lucrarilor.
   Art. 2. - Cheltuielile pentru executarea lucrarilor prevazute la art. 1 se vor asigura din fondurile de reparatii capitale ale Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A.
   Art. 3. - Lucrarile de reparatii capitale se vor executa, prin incredintare directa, de catre Societatea Comerciala "CCCF" - S.A. Bucuresti, specializata in lucrari de reparatii/refaceri de pile si culee in albie, montaje de tabliere si suprastructura de cale.
   Art. 4. - Primaria Municipiului Arad va pune la dispozitie Companiei Nationale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., din terenurile pe care le detine, suprafata de teren necesara pentru organizarea de santier, pe baza de contract de inchiriere.

    PRIM-MINISTRU
RADU VASILE
   
                                             Contrasemneaza:
---------------
Ministrul transporturilor;
Traian Basescu
Ministrul finantelor,
Decebal Traian Remes
p. Ministru de stat, ministrul apararii nationale,
Mircea Plangu,
secretar de stat
p. Secretar de stat, seful Departamentului
pentru Administratie Publica Locala,
Ioan Onisei
    Bucuresti, 16 septembrie 1999.
    Nr. 753.