Decizia Tribunalului Municipiului Bucuresti in procesul pe care Traian Basescu mi l-a intentat in urma faptului ca am prezentat public documente care demonstreaza ca actualul presedinte al Romaniei a fost colaborator al Securitatii este total aberanta. Decizia este complet ilogica pentru ca, desi instanta a constatat lipsa oricarei infractiuni, achitindu-ma pe latura penala, ma obliga la plata unei sume uriase, 525 milioane lei, catre Traian Basescu.

In al doilea rind, decizia este lipsita de orice fundament legal pentru ca, desi Traian Basescu s-a constituit parte civila cu suma de 500 lei la instanta de fond, acesta si-a majorat pretentiile de un milion de ori dupa incheierea cercetarii judecatoresti, lucru care contravine legii. Singura explicatie a sentintei ar putea fi faptul ca instanta a fost sensibilizata de pierderea financiara substantiala suferita de Traian Basescu in urma dezvaluirilor din presa legate de afacerea imobiliara prin care si-a atribuit singur un apartament in valoare de sute de mii de euro din patrimoniul Primariei.

Este evident ca prin aceasta sentinta actuala putere lanseaza o noua modalitate de incalcare a dreptului la libera exprimare. Daca pina acum se faceau presiuni prin intermediul Politiei si a Procuraturii, justitia lui Traian Basescu incearca sa blocheze orice dezvaluiri referitoare la demnitarii actuali prin presiuni de ordin financiar. Mesajul este foarte clar: daca mai vorbiti despre trecutul nostru, despre afacerile dubioase in care sintem implicati, despre averile noastre, trebuie sa va pregatiti sa platiti pentru asta sume uriase de bani.

Suma de 525 de milioane lei acordata astazi abuziv de instanta lui Traian Basescu este, de departe, cea mai mare suma de bani acordata de justitie unui demnitar, din 1990 incoace.

Folosesc acest prilej pentru a intari afirmatiile facute in urma cu un an, si anume ca Traian Basescu a fost turnator al Securitatii, fapt dovedit de documente oficiale ale statului roman si sa il asigur pe actualul presedinte al Romaniei ca voi continua sa spun adevarul despre el.

Mugur Ciuvică