Exclusă din magistratură de CSM pentru „o faptă de o gravitate deosebită”, Camelia Bogdan urmează să primească o medalie și o diplomă de excelență de la un ONG din România la o conferință finanțată cu bani europeni. Aceeași Uniune Europeană care prin rapoartele MCV cere CSM „întărirea integrității judiciare”, finanțează premierea unei judecătoare declarată în unanimitate de CSM incompatibilă cu funcția de magistrat.

Vineri 26 mai, Camelia Bogdan urmează să primească „o medalie și o diplomă de excelență pentru cea mai activă personalitate din România implicată în prevenirea și combaterea corupției”. Premiile îi vor fi acordate în cadrul Conferinței Europene ”Îmbunătățirea politicilor și practicilor anti-corupție prin participarea activă a societății civile” ce se va desfășura la Palatul Parlamentului. Conferința este organizată de un ONG din România Fundația EUROLINK – Casa Europei și este co-finanțată prin Programul Uniunii Europene „Europa pentru Cetățeni”. Conferința beneficiază și de „amabilul sprijin al Senatului României”, amfitrion fiind USR-istul Mihai Goțiu.

Că prietenele Cameliei Bogdan, Monica Macovei, Livia Stanciu și Cristina Guseth (invitate de onoare la Conferință), sau alți securiști de duzină vor să o susțină e de înțeles. Ce e inexplicabil e cum de premierea judecătoarei Bogdan se face pe bani europeni. Noi credeam că MCV-ul e făcut și ca să apere independența și imparțialitatea CSM. Când colo, acum când un magistrat-executant al sistemului a fost exclus din magistratură după ce s-a demonstrat că a primit bani de la o parte vătămată în timp ce judeca dosarul ICA, Uniunea Europeană plătește pentru premierea magistratului respectiv.