Deputatul PNL Florin Secară ascunde off-shore-ul din Cipru prin care a făcut afaceri și în România.

Apropiat al Elenei Udrea și al lui Traian Băsescu, deputatul Florin Secară, s-a remarcat până acum doar prin traseism. În ultimii 3 ani, Secară a fost membru în 4 partide (PDL, PMP, UNPR și PNL). În pezent, Florin Secară este „de dreapta” și candidează din partea PNL la Primăria Voluntari.

Dar Florin Secară este și un prosper om de afaceri. Cât de prosper nu se poate spune exact pentru că din declarațiile sale de avere și de interese lipsește firma off-shore din Cipru prin care a făcut afaceri și în România.

Off-shore-ul se numește Namlusia Holdings Ltd și a fost înființat în 31 august 2011 în Cipru cu numărul de înregistrare HE292944. Namlusia Holdings are ca sediu social o căsuță poștală din Limassol.

În 2012, a fost înființată în România societatea comercială Alla Building Solution SRL, având ca obiect principal de activitate „Lucrări de construție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Fondatorii săi au fost Florin Secară cu 34% dintre părțile sociale și Namlusia Holdings Ltd cu 66% dintre părțile sociale. Administrator a fost numită Emilia Zanfir, sora lui Florin Secară.

Secară nu a fost însă doar asociatul Namlusia Holdings Ltd în Alla Building Solution SRL. Potrivit Monitorului Oficial, actualul deputat PNL a fost și reprezentantul persoanei juridice Namlusia Holding. Prin urmare, Secară s-a asociat cu un off-shore al cărui reprezentant legal este tot Secară.

Ulterior, Secară a pus pe numele lui și al sorei lui părțile sociale deținute de off-shore-ul din Cipru. Namlusia Holdings Ltd continuă însă să existe. Ce face acum Secară cu off-shore-ul nu se știe, că doar de asta e off-shore, iar „statul de drept” nu pare prea interesat de afacerile din paradisuri fiscale ale prietenilor lui Traian Băsescu.