Fostul patron danez al USR-istei Ciceală și-a modificat peste noapte CV-ul de pe internet, scoțând paragraful în care spunea că Holzindustrie a cumpărat firma care se ocupase de achiziționarea a 11.000 ha de păduri din România.

O încercare de manipulare care ar putea părea ridicolă, dacă nu ar fi încă o dovadă a faptului că pentru USR minciuna și ipocrizia sunt principalele arme politice, vedetele partidului considerând că proprii susținători înghit orice li se spune, fără o minimă verificare.

În 6 iunie 2019 am publicat o investigație  referitoare la faptul că Ana Ciceală, consilier general USR și, chipurile, o vajnică apărătoare a parcurilor și copacilor din București, administrează o firmă cu capital integral străin (JUEL NIELSEN FOREST & AGRICULTURE INVESTMENTS SRL). În perioada 2006-2012, firma s-a ocupat cu cumpărarea a nu mai puțin de 11.000 ha de păduri în România pentru exploatare forestieră. Am arătat în material că firma a fost achiziționată în decembrie 2012 de Holzindustrie GMBH, cel mai mare exportator de lemn din România.

Sursa acestei din urmă informații era chiar fostul patron al firmei, cetățeanul danez Carl Christian Juel Nielsen. În CV-ul său publicat pe LinkedIn, în regim premium (adică plătit), Juel Nielsen spunea că firma prin care tranzacționase cele 11.000 ha de păduri în România fusese achiziționată de Holzindustrie. („Company acquired by Holzindustrie Schweighofer GmbH in Dec 2012”).

După publicarea investigației noastre,  Carl Christian Juel Nielsen și-a șters din CV informația referitoare la Holzindustrie.

O încercare jenantă de manipulare.

Noi am salvat captura CV-ului lui Juel Nielsen, așa cum apărea pe LinkedIn în 6 iunie 2019

– Mulți dintre cei care au citit investigația noastră apucaseră să vadă CV-ul nemodificat pe LinkedIn

O simplă căutare cu google (care păstrează pentru o vreme forma originală a unui material, indiferent de modificările ulterioare) a fragmentului șters demonstrează și azi (11 iunie 2019) că acesta apărea în CV-ul lui Juel Nielsen de pe LinkedIn.

Documente:

  1. CV-ul lui Carl Christian Juel Nielsen așa cum apărea pe LinkedIn în 6 iunie 2019
  2. CV-ul lui Carl Christian Juel Nielsen așa cum apare pe LinkedIn acum, după ce a șters paragraful cu Holzindustrie

Mugur Ciuvică, președintele GIP