Ministrul de stat Gheorghe Seculici continuă să îşi mărească averea făcînd afaceri cu bani publici. În iunie 2005, firma lui Gheorghe Seculici a primit un nou contract fără licitaţie din partea lui Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. Gheorghe Falcă este  ginerele lui Gheorghe Seculici, finul lui Traian Băsescu şi, din iulie 2005, secretar executiv al Partidului Democrat.

Potrivit propriilor declaraţii de avere şi de interese depuse în 20 aprilie 2005, ministrul Gheorghe Seculici este acţionarul principal al SC PROIECT ARAD SA, deţinînd 48% dintre acţiuni, în valoare de 320.000 de euro. În 22 mai 2005, Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a dat publicităţii o anchetă care demonstra că în ultimii trei ani şi jumătate, SC PROIECT ARAD SA, firma ministrului Gheorghe Seculici a primit fără licitaţie contracte în valoare de 17 miliarde lei din partea Consiliului Local Arad.

În 6 iunie 2005, după doar două săptămîni de la publicarea acestei anchete, firma ministrul PD a primit un nou contract în valoare de 24.626 de euro din partea municipalităţii Arad. La fel ca toate celelalte contracte încheiate de SC PROIECT ARAD SA cu primăria Arad, şi acesta a fost încheiat fără licitaţie, fiind încredinţat direct, prin „negociere cu o singură sursă”.

Anunţul achiziţiei publice a apărut în Monitorul Oficial, partea a VI-a, numărul 130 din 1 iulie 2005. Potrivit articolului 1 al acestei Achiziţii, „autoritatea contractantă este Municipiul Arad, reprezentat prin primar ing. Gheorghe Falcă”. Gheorghe Falcă este ginerele ministrului Gheorghe Seculici şi finul preşedintelui Traian Băsescu. Mai simplu spus, acest contract este o afacere în familie: primarul Falcă a luat 24.626 euro din banii aradenilor şi în urma unei negocieri cu socrul său, ministrul Seculici, i-a dat acestuia banii.

Acesta este al nouălea contract pe care firma ministrului PD Gheorghe Seculici l-a primit în ultimul an, fără licitaţie, din partea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, secretar executiv al PD. În total, din octombrie 2001 încoace, SC PROIECT ARAD SA a primit 18 contracte fără licitaţie din banii arădenilor.

Ministrul de stat Gheorghe Seculici şi primarul Gheorghe Falcă sînt într-un flagrant conflict de interese. Faptul că, deşi afacerile lui Gheorghe Seculici cu statul sînt de notorietate, acesta continuă să primească bani publici fără licitaţie arată că între baronii PD şi baronii PSD nu există nici o diferenţă.

Ministrul Gheorghe Seculici se complace în dubla postură de politician şi om de afaceri, asigurind prosperitatea sa şi a familiei sale.

Mugur Ciuvică, preşedintele GIP