Acțiunea DNA vine la o săptămână după ce GIP i-a solicitat oficial ministrului Justiției să ia măsuri în privința tergiversării dosarului de către DNA.

În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal, condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Tot RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I şi în sezoanele 2011 – 2014.

Potrivit documentelor prezentate de GIP în 30 mai 2014, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS, în urma unui contract semnat în 15 august 2009. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului. Complexul se afla în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.

Ulterior publicării anchetei noastre, în presă au apărut documente care demonstrau că valoarea contractului dintre firma lui Dumitru Dragomir și RCS & RDS fusese majorată la 3,5 milioane euro.