În 23 octombrie 2014, Grupul de Investigaţii Politice a solicitat Procurorului General Tiberiu Niţu o serie de informaţii referitoare la dosarul care priveşte banii primiţi de firma lui Dumitru Dragomir de la firma RCS RDS.

În data de 30 mai 2013, Asociația Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care demonstrau că o firmă a lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a primit din partea SC RCS & RDS SA suma de 1.700.000 de euro în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii.

În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal, condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Tot RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I şi în sezoanele 2011 – 2014.

Potrivit documentelor prezentate de Asociația Grupul de Investigații Politice, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS, în urma unui contract semnat în 15 august 2009. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.

Ulterior publicării anchetei noastre, în presă au apărut documente care demonstrau că valoarea contractului dintre firma lui Dumitru Dragomir și RCS & RDS fusese majorată la 3,5 milioane euro.

Deşi a trecut un an şi jumătate de la publicarea anchetei noastre, Parchetul General nu a comunicat nimic referitor la acest subiect. Prin urmare, în 23 octombrie 2014, am solicitat Procurorului General să ne informeze dacă în urma publicării anchetei noastre, vreuna dintre structurile sau unitățile din cadrul Ministerului Public a deschis un dosar pe acest subiect. De asemenea, am solicitat procurorului general ca, în măsura în care a fost deschis un dosar, să ne pună la dispoziţie următoarele informaţii :
– Care este stadiul acestui dosar?
– Care este / a fost calitatea lui Dumitru Dragomir în acest dosar?
– Ce alte persoane fizice și juridice sunt / au fost cercetate în acest dosar și care este / a fost calitatea acestora în dosar?

GIP publică:
Cererea adresată Parchetului General în 23 octombrie 2014