Politrucul Augustin Lazăr, în prezent procuror general, ar trebui să lase politica și să o ancheteze pe Camelia Bogdan, care a fost exclusă din magistratură de CSM pentru banii pe care i-a primit în Dosarul ICA.

Au trecut aproape 10 luni de când am depus plângere penală împotriva Cameliei Bogdan pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, înșelăciune calificată, fals intelectual și uz de fals. Plângerea se referea la faptul că în timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov în cadrul unui program finanțat de același minister. La câteva zile după revenirea din sejur, Camelia Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.

Deși ilegalitățile comise de Camelia Bogdan sunt evidente și au fost confirmate prin excluderea sa din magistratură de către CSM, procurorii conduși de Augustin Lazăr refuză să o ancheteze. GIP a depus plângerea împotriva Cameliei Bogdan în data de 27 mai 2016 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. De atunci, singurul răspuns pe care l-am primit a fost unul prin care eram informați că Parchetul de pe lângă Înalta Curte a trimis plângerea noastră la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Acesta din urmă nu a răspuns în niciun fel plângerii GIP.

Luni, 20 februarie 2017, GIP a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București o solicitare privind stadiul în care se află dosarul Cameliei Bogdan.