George Maior e nașul de cununie al lui Victor Ponta. Și, ca orice naș de treabă, își ajută finul. După ani de zile de șprițuri și chermeze secrete pe la SRI (pe vremea când Maior era șeful lui Coldea, iar noi credeam că Ponta luptă cu sistemul securist), Maior a ajuns ambasador în SUA, iar Ponta a îmbrățișat deschis cauza Securității.

Ajuns la periferia politicii românești, Ponta și-a făcut un partid. Și, pentru că partidul e foarte mic, are din nou nevoie de ajutorul nașului. Și nașul îl ajută și el cum poate: cu relațiile pe care le mai are prin SRI și cu contactele pe care și le-a făcut, în calitate de ambasador, în Statele Unite.

Ambasadorul Maior ar trebui să-și folosească contactele de la Washington în folosul statului român. În loc de asta, face aranjamente pentru Ponta. Maior i-a aranjat finului său participarea, în februarie 2019, la Micul Dejun de Rugăciune de la Washington și câteva întâlniri cu oficialii americani la care are acces.

Așa a ajuns Ponta să se pozeze cu congresmenul republican Mike Turner, președintele Grupului de Prietenie pentru România. (Al treilea personaj din fotografie e un europarlamentar român de care nu a auzit nimeni. Îl cheamă Rebega, e un prieten de-al lui Daniel Constantin).

Mugur Ciuvică