„Am adus la cunoștința organelor de urmărire penală prezente la întrunirea GDS din 22.11.2017 că se impun a fi verificate suspiciunile de spălare a banilor (…) și săvârșirea de către soț a unor activități infracționale”. Acesta este un citat din contestația în anulare depusă de Camelia Bogdan la decizia Înaltei Curți de a o sancționa cu mutarea disciplinară la Târgu Mureș.

În noiembrie 2017, Camelia Bogdan s-a dus la Grupul de Dialog Social (GDS) să ceară „organelor” să o ancheteze pe judecătoarea Gabriela Bogasiu. Aceasta era șefa completului de la Înalta Curte care urma să judece recursul Cameliei Bogdan la decizia CSM de a o exclude din magistratură.

Camelia Bogdan s-a prezentat la o consfătuire a GDS, la care participa și organul de urmărire penală Laura Codruța Kovesi. După cum mărturisește chiar judecătoarea Bogdan, prezența ei la lucrările GDS a avut drept scop informarea organelor cu privire la judecătoarea Gabriela Bogasiu.

GDS a preluat rolul pe care înainte de 1989 îl aveau gazdele Securității, respectiv locul în care „se aduce la cunoștința organelor”.

Contestația în anulare depusă de Camelia Bogdan poate fi citită aici http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2018/02/Camelia_Bogdan_contestatie_anulare.pdf. Despre GDS vorbește la pagina 25.