Realitatea TV funcționează de 6 ani fără să plătească niciun ban la stat. Toate încercările făcute de ANAF și de nenumărați creditori privați pentru a-și recupera banii de la Realitatea sunt blocate de judecătorul sindic Mariana Moncea de la Tribunalul București.
În 31 martie 2017, datoriile Realitatea TV ajunseseră la 96.150.213 RON, adică circa 21,5 milioane de euro. Potrivit datelor publicate de ANAF, doar în ultimul an datoriile pe care le are Realitatea la bugetul de stat au crescut cu 2 milioane de euro. Practic, la fiecare trei luni (raportările ANAF sunt trimestriale), datoriile Realitatea cresc cu 500.000 de euro. Explicația acestei creșteri este simplă: nu este vorba de dobânzi și penalități, ci pur și simplu despre faptul că Realitatea TV refuză să plătească orice fel de impozit sau taxă. Realitatea TV nu plătește absolut nimic.
Este imposibil pentru orice firmă din România să funcționeze 6 ani fără să plătească niciun ban la stat și fără să fie deranjată de nimeni. Cetățenilor care nu își plătesc datoriile la stat li se pune imediat poprire pe salariu și sunt hăituiți în instanță. Ce este însă imposibil pentru cetățeni și pentru firme este foarte posibil pentru televiziunea Securității. Cum altfel decât printr-o protecție ocultă se poate explica acest caz unic în lume? De 6 ani Realitatea nu plătește nici asigurări de sănătate, nici contribuția pentru pensii, nici asigurări de șomaj, nici TVA, nici impozite.
În mai 2017, Rareș Bogdan anunța că postul Realitatea TV s-a „relansat ca încasări din publicitate”. „Încasările” au dispărut însă fără urmă. Potrivit ANAF, nici un singur leu din „încasările din publicitate” nu a fost folosit pentru plata datoriilor pe care Realitatea TV le are la stat.